tisdag, april 05, 2011

Va' fan sysslar de med?????

Nog finns det anledning att ifrågasätta Alliansregeringens kompetens trots alla positiva skriverier. Det går inte en dag utan att man kan läsa om svårt sjuka människor som utförsäkras från vårt välfärdssystem. Även om tanken bakom reformeringen av sjukförsäkringen var vällovlig, att komma åt bidragsfuskare, så har det nu gått för långt. Man får lätt intrycket att regeringen är helt handlingsförlamad i den här frågan. Skall det vara så förbannat svårt att rätta till de här felaktigheterna?

Skandalen inom Vattenfall spär på politikerföraktet och man kan skönja en viss likhet med situationen för förre sjukhusdirektören i Västernorrland även om nivåerna på fallskärmarna avviker. Men man får så guldkantade uppgörelser när det gäller avgångsvederlag att man är mera intresserad av att få sparken än att bidra med något av värde i jobbet. Maud Olofsson verkar vara fel person på fel plats, sparken och avgångsvederlag kan nog vara försvarbart i det fallet.

Sedan kanske hon få något jobb hos viktväktarna - vem vet?

Som ”lök på laxen” eller ”grädde på moset” eller vad man nu skall kalla det så har statsministern träffat en överenskommelse med miljömupparna innebärande att människor som befinner sig olagligt i vårt land skall ha rätt till fri sjukvård, fri utbildning och även ha möjlighet att starta företag. Statsministern försvarar sig med att man på detta sätt kortsluter Sverigedemokraterna. Jag måste tillstå att jag inte förstår vare sig överenskommelsen eller argumentationen.

Jag bara undrar, vad händer med vårt älskade fosterland? Så gott som alla länder i Västeuropa har dömt ut mångkulturen och förstått att muslimer inte går att intrigera i ett land med kristna värderingar. Trots det fortsätter Sveriges regering med hjälp av oppositionen, tvärtemot alla andra länder, med ett dödsdömt projekt.

Inga kommentarer: