fredag, november 15, 2013

Aftonbladets tolkningsproblem.....



Romregistret olagligt
Polisens Säkerhets- och integritetsskydsnämnd har i dag fattat beslut kring Skånepolisens register över romer.
Nämnden kritiserar uppgifterna och har konstaterat att det är olagligt.  

Så skriver Aftonbladet idag och vad annat hade man kunnat förvänta sig av en svensk boulevardtidning som inte ens kan stava eller formulera sig rätt och än mindre tolka nämndens utlåtande på ett riktigt sätt.

Nämnden slår nämnligen fast att syftet för registreringen inte har varit att kartlägga etnicitet, utan att den grundar sig i brottsmisstankar mot personer eller släktskap med dessa och säger i sitt utlåtande ”Polismyndigheten kan därför inte anses behandla uppgifter om personer enbart på grund av vad som är känt om deras etnicitet.”


Nämnden säger vidare ”Det förefaller i stället vara så att personer har registrerats på grund av sitt, ofta avlägsna, släktskap till personer som kartlagts antingen på grund av att de är misstänkta för brott eller därför att de kunde befaras begå brottslig verksamhet.”


Det handlar alltså inte om en etnisk registrering som var den vänsterradikala tidningen Dagens Nyheters stora scoop. Jag skrev redan då att man försökt koka soppa på en spik och nu är det bekräftat. Niklas Orrenius får nog ta nya tag för att komma i åtanke av Stora Journalistpriset. Själv anser jag att han bara är ett barn av sin tid, ett sorgligt exemplar av den svenska PK-eliten.


Inga kommentarer: