måndag, oktober 05, 2009

Nu stundar bistra tider - för en del.

Kylan har redan gjort sitt intåg och trots att det bara är i början av oktober har vi tvingats skrapa bilrutan vid tre tillfällen. Nu är det bara snön som fattas för att inse att vintern är nära förestående.
För vår del får det komma hur mycket snö som helst och kylan är inte heller något problem, vi åker nämligen till Thailand på onsdag.
Där går regnperioden mot sitt slut och temperaturen är betydligt mer tilltalande än här.
Är det någonting som jag inte kommer att sakna från Sverige så är det eländet i Bergsåker. Där har något ljushuvud i kommunledningen beslutat enkelrikta viadukten över järnvägen och timmervägen. Anledningen skall vara att viadukten är i så dåligt skick att den inte tål att fordon färdas i båda riktningarna och möts på bron.
Nu regleras trafiken med ljussignaler vilket bland annat fått till följd att det morgon och kväll passerar kolonner med bussar och bilar i en riktning med folk som är på väg till och ifrån arbetet. Hur mycket väger dessa kolonner i förhållande till att mötande trafik skulle vara tillåten?
En annan konsekvens är att de köer som bildas spyr ut en massa koldioxid i dessa klimatmedvetna tider.
Jag undrar hur de ansvariga tänkt, eller om de överhuvudtaget tänkt? Jag får en känsla av att en bananfluga har ett högre IQ än den som tagit detta tokiga beslut.
Hur har man tänkt sig en mer långsiktig lösning verkar ingen kunna svara på. De flesta verkar mest upptagna med att bygga ett äventyrsbad för hundratals miljoner. Dit det bär dit bär det, men så här kan man göra mot en befolkning som är van att bli styrd och omhändertagen och som knappast skulle komma på idén att protestera.


Nä, jag bara säger UPP TILL KAMP, som kommunens styrande brukar ropa varje år den 1:a maj.

Inga kommentarer: