onsdag, mars 10, 2010

Rayong, dag fyra

Borta var solen och i stället drog mörka moln in över området och det småduggade då jag gav mig iväg på dagens tripp efter stranden.
Yaya och jag åkte sedan in till Rayong dels för att försöka få tag på en ny USB-kabel till min kamera dels för att Yaya ville kolla på klinkers till badrummet i hennes hus hemma i byn. Resultatet blev dåligt, någon kabel gick inte att uppbringa och Yayas önskemål om klinkers med måtten 10 x 20 cm är fortfarande bara ett önskemål. Det verkar inte finnas den storleken i Thailand. Man kan ju undra varför, antagligen för att det går fortare att lägga klinkers som är större än 10 x 20 cm.
Under eftermiddagen blev det lite bad i poolen trots att solen lyste med sin frånvaro. Vad gör det att solen gått i moln då det är 30 grader varmt.
Vi avslutade dagen på en pizzeria och pizzorna var goda men kapaciteten var det sämre ställt med. Ugnen var inte större än att hon kunde baka en pizza åt gången så efter tre pizzor och trettio minuter så valde två av ungarna att äta buffé i stället.
Av buffén fick man äta hur mycket som helst för 45 bath, d v s mindre än 20 svenska kronor. Pizzorna var tydligen inte mättande för en del eftersom man kompletterade med buffé. Så det slutade med 3 pizzor och fyra buffé. Med dricka och någon dessert slutade kalaset på 600 bath.
När vi kom hem skulle Yaya smörja min värkande svanskota med Tigerbalsam vilket slutade med något som liknade en skrattattack från hennes sida. Det visade sig att jag fått ett rejält blåmärke där bak vilket inte roar mig det minsta eftersom det är ganska plågsamt att gå i trappor, framför allt uppför trapporna.

Inga kommentarer: