onsdag, december 26, 2007

Annandagstrav

V75-finaler på Valla och det ser inte alldeles enkelt ut. Om jag inte är alldeles fel ute kan det bli bra med pengar idag. Jag har inte hunnit göra någon djupare analys men det är ju näst sista chansen att få debet och kredit att gå ihop det här året så man måste bara vara med. Det är normalt emot mina principer att gå på chans och feeling men ibland får man göra ett undantag.

I första avdelningen blir det full fart från start och krig om ledningen mellan 6 Robis Ingo och 3 Baron Rols. En snabb öppning gynnar 12 Maid For Tag, 11 Harmonic Silvio och 8 Simb Luke. Den som får en bra position har krafter att avgöra sista 200.

Avd 2; 12 Staro Allentown är bästa hästen men har sämsta läget. Blir det fart på tillställningen så vinner han, annars är det upplagt för 3 Catch the Flax eller 5 King Goran.

I avd 3 kan det bli en skräll. Jag tar med 1, 2, 3, 5, 6, 7, och hoppas att det inte blir en jätteskräll.

2 Uptown Boko är dagens klaraste. Spik i avd 4.

Stolopp kan sluta hur som helst. Det är här de riktiga överraskningarna brukar dyka upp. Det är bara att acceptera att fruntimmer kan man inte lita på. Helgardering i avd 5

Golden Tilly svek på V75 senast men fixade dubbeln på V64 på Valla i loppet efter. Han vinner igen om inget oförutsett inträffar. Eventuella motbud är i första hand 1, 4, 11 och 12 för de som vill fega i avd 6.

I sista avdelningen sopar ”den gamle Goopen” normalt banan med ungtupparna. 1 First On Line Sec är överlägsen motståndet men läget kan bli en fälla och då är det öppet. En riktig praktsmäll kan 12 Thunderbolt svara för om tempot drivs upp. De naturligaste motbuden är 5, 6, 7 och 9.
Men det här är ett lurigt lopp och det kan sluta hur som helst beroende på hur det blir kört.

I övrigt går det inte oförmärkt förbi att vissa av Aftonbladets krönikörer har ett ont öga till Åke Svanstedt. Micke Nybrink verkar aldrig komma över att Åke vann olympiatravet med Gidde Palaema efter att ha plockat av skorna utan att informera Micke.
En storbröstad blondin tjatar om det ”gröna kriget” och hennes avlagda pojkvän ifrågasätter styrningen där Åke trycker lite på ”lillgoopen”.
Skärpning Aftonbladet om vi får be, d v s de av oss som begriper sig på trav.

Inga kommentarer: