fredag, december 07, 2007

Veckans tankar om hästarnas chanser

På lördag står Bergsåker som värd för V75-cirkusen. Gulddivisionsloppet måste vara det sämsta som körts i år och skall jag vara ärlig så är det låg klass på de övriga loppen också. Det bästa man kan säga är väl att det verkar spelvänligt och förhoppningar om en hyfsad utdelning finns.

För att ta det från början så kan nog inte 1 Cadeu K hålla upp ledningen, så redan i första avdelningen har vi en favorit i fara. Jag tycker att det kan vara dags för 3 Dude Kemp som haft lite otur på slutet.
7 Rubberman kan kanske profitera på springspåret och få ett bra läge.
Av hemmahästarna så har 6 Bordeaux Price bästa chansen.
Vad kan Björn Goop betyda bakom 5 Simb Raindance?

1 Jay Jay Okocha och 4 Thrustworthy Ås bör göra upp om det här i avd 2. En superrysare kan 9 Perenne vara om formen återfunnit sig och något händer de två förstnämnda.

”Skitloppet” leder 3 Prime från start till mål under normala förhållanden. Men nu för tiden är det alltid lurt då det är flera hästar från samma stall. Det är sällan de kör mot varandra. Vad händer om Björn Goop kör för ledningen med 4 Robinson Starlight, får han överta?

Avd 4 är ett stolopp och där kan det skrälla. I första hand räknas 2, 3, 5, men jag blir inte överraskad om någon annan vinner Torbjörn Jansson kanske inte är helt borta bakom 9 Lady Blackcurrant, en riktig rensare i så fall.

I nordisloppet rundar 15 Nordgubben det här gänget och avgör sista tio meterna före mål. Litar man inte på det så är 3 Faxblixten och 7 Ljusnetroll de som kan ställa till det förr Nordgubben.

I avd 6 så har jag en kantboll. 3 Timjans Kap står på tur för vinst. Men han är inte utan motstånd. Värsta motståndarna hittar vi bland 6, 9 och 12. Möjligen att 7 Loy Lavec kan överraska på hemmaplan.

I sista avdelningen verkar det som om det blir köra av från början. Det brukar innebära trötta ben till slut och då kommer 9 Matrix Reloaded och 10 M.T. Buffett farande. Det är bara att hoppas att man är med så långt.

Det är viktigt att ta reda på vilka förutsättningar som bjuds. Blir det hårt och broddar eller blir det blött och slaskigt. Det kommer att vara avgörande för flera av förhandsfavoriterna.

Inga kommentarer: