fredag, december 07, 2007

Ankdammen


Jag vill berätta om en incident med Zippo. För de som inte känner till Zippo, så är det en Golden Retriever-hane på 14 månader. Han är relativt väluppfostrad och lydig. Lekfull och alltid hungrig är två andra egenskaper som passar in på honom.

Vi har några alternativa vägar som vi brukar välja då vi rastar Zippo. Det har sällan varit några problem när han går lös tillsammans med någon av oss. För några dagar sedan så sket det sig dock riktigt. När vi passerade en ankdamm som vi tidigare passerat flera gånger utan missöden vaknade instinkterna och vips var jakten igång.
Det var ett liv utan like i dammen, ankorna skrek, dök och försökte gömma sig. Zippo sprang, simmade och försökte få tag i ankorna. Jag och Yaya försökte med alla medel, utan att hoppa i dammen dock, locka upp Zippo. Ägarna till ankorna, tjattrade nästan värre än ankorna (5 st) själva.
Under pågående jakt pågick förhandlingar om priset på ankorna om han skulle lyckas fånga någon. På bara någon minut fördubblades priset från 50 bath till 100 bath per anka.
Nu fick han inte tag i någon och insåg så småningom själv det hopplösa i situationen och gav upp.
Yaya fick sköta ursäkterna till ägarna medan jag och Zippo snabbt förflyttade oss så långt från dammen som möjligt. Om jag inte är helt fel ute så hade ägarna nog hoppats att Zippo skulle klippa en och annan anka så att de fått cash i näven.

Vi har nu uteslutet detta vägval när det gäller den forsatta rastningen av Zippo.

Inga kommentarer: