måndag, december 03, 2007

Vägarbete pågår

Det har pågått vägarbete i området under den senaste tiden. Nya dagvattenledningar och ny vägbana vid infarten till Cityland Village har iordningsställts. Infarten har varit avstängd i mer än en och en halv månad och under tiden har vi varit hänvisade till två andra anslutningsvägar.

Till slut så blev belastning så stor på den ena av dem att betong och armering gav vika. Då körde man dit några gruslass som lossades på sidan av vägen och planerades ut så att man kunde ta sig förbi skadan. Den förstörda vägbanan grävdes ut och nu har man startat reparationen.
För att ingen av misstag skall köra ned i hålet så har man lagt ut några buskar som ”varning för hål i vägen” och för att de skall synas så har man fäst några engångsförpackningar på kvistarna. Vadå varningsskyltar?

Så snart betongen brunnit färdigt vid infarten så öppnades den vägen. Att dagvattenbrunnarna på båda sidor om vägen saknar galler har ingen som helst betydelse. Hål i storleksordningen 80 x 100 cm utan varningsskyltar eller skyddsanordningar, i bästa fall utmärkta med en pinne med en plastkasse i toppen! Snacka om trafikfällor.
Nu sitter det en kille med en enpickare och huggmejsel och ”finjusterar hålen” så att gallren skall passa. Det blir ungefär tre galler om dagen.

Inga kommentarer: