söndag, april 19, 2009

Det politiska våldet tar sig nya former i Thailand

Det politiska våldet i Thailand tar sig nya former. Tidigt på fredagsmorgonen utsattes en av gulskjortornas främsta ledare, Sondhi Limtongkul, för ett mordförsök.
Två män på flaket till en pickup fullständigt perforerade den bil i vilken Sondhi färdades i på väg till arbetet. I bilen fanns, förutom Sondhi, hans chaufför samt en livvakt. Samtliga fördes till sjukhus med varierande skador och har genomgått långa operationer. I nuläget verkar dock skadorna inte vara livshotande för Sondhis del vilket måste ses som ett mirakel när man ser bilen. Däremot så är situationen kritisk för chauffören.
Enligt uppgifter skall tre olika typer av automatvapen ha använts, M16, AK-47 och HK33. Detta har man fastställt efter att ha påträffat patronhylsorna. Man har också hittat en handgranat, som inte exploderat, på platsen.
Med tanke på de vapen som använts spekuleras det i om militären varit inblandad i attentatet. Den övervakningskamera som finns på platsen var ur funktion vid den aktuella tidpunkten och en utredning pågår om vad det berodde på.
Tilläggas kan att det inte är direkt ovanligt att politiker mördas i Thailand.

Inga kommentarer: