fredag, april 03, 2009

Flygbiljetter bokade

Det blir bara dyrare och dyrare att flyga mellan Sverige och Thailand. Det verkar som om alla flygbolag ligger kvar på de biljettpriser som tidigare motiverades av ett mycket högt oljepris. Trots att världsmarknadspriset har sjunkit med mer än 60 % så har någon sänkning av biljettpriset inte skett, inte vad jag kan märka i alla fall.
Eftersom jag har gott om tid har jag kollat ett flertal sajter som säger sig kunna presentera det billigaste priset på en viss sträcka. Jag har också kollat flygbolagens hemsidor och jämfört priserna.
Även om några priser verkar tilltalande så har flygtiden också en avgörande betydelse. En flygtid på 24 timmar med 6-8 timmars väntan i Istanbul eller Bejing är ju inget man klappar händerna åt.
Sammantaget pris och flygtid samt ankomst som passar tågförbindelse till Sundsvall gjorde att vi valde Qatar Air den här gången. Det kommer att bli en ny erfarenhet.
Med Qatar flyger vi från Bangkok till Doha med en Airbus A330, väntar 50 minuter och stiger sedan på en Airbus A319 som tar oss till Stockholm
Man kan lugnt påstå att föreligger en viss (omotiverad) skillnad vad avser biljettpriser mellan de olika bolagen. Thai Air, SAS och Finn Air ligger i det högre intervallet så de behöver inte göra sig besvär i fortsättningen.Nu är det bokat och betalt och vi kommer hem sista veckan i maj.

Inga kommentarer: