tisdag, april 07, 2009

Det båser på toppen...

Det har varit några turbulenta veckor med bonusar, pensionsavtal och katastrofala opinionssiffror hemma i ankdammen. Riktigt underhållande, bättre än många såpor faktiskt.

Oavsett om Wanja Lundby-Wedin medvetet har godkänt det aktuella pensionsavtalet för AMF:s förre VD eller om hon inte förstått vad hennes godkännande innebar så är det lika illa. Sitter man i en styrelse så har man ett personligt ansvar, då kan man inte säga att man inte fattat eller att man blivit vilseledd.


Som styrelseledamot står man för de beslut man har varit med om att fatta.

När hon nu blir kvar som chef för LO kommer säkert många gräsrötter att uppfatta att förbundsledningarna inte lyssnat och klyftan mellan fotfolk och pampar kommer att öka ytterligare.
Att hon sedan fått bära skott för Sossarnas dåliga opinionssiffror verkar inte riktigt objektivt i mina ögon. Min uppfattning är att man runt om i stugorna nu börjat förstå att sådana som Lars Ohly, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand, Nalin Pekgul m fl är ministerkandidater i en kommande rödgrön regering med Mona Sahlin som statsminister och att det är detta som visar sig nu. Ett samarbete med tillväxtfientliga miljömuppar och kommunister kan nog skrämma livet ur i stort sett vilken sosse som helst. Mona får nog vara glada om hon kan skrapa ihop 25 – 30 % av rösterna på ett sådant alternativ.

Så för min del ligger skulden på de dåliga siffrorna hos sossarna själva vilket säkert kommer att visa sig i fortsättningen. Ibrahim Baylan, som utsågs till partisekretare efter det att andra tackat nej, uppmanar partikamraterna att kavla upp ärmarna. Ett bättre alternativ är att dra ned nattmössan, vilket verkar vara mer relevant i sammanhanget.

Ohly, Eriksson, Wetterstrand och Pekgul i en regering, man kan få huvudvärk för mindre.

Inga kommentarer: