söndag, oktober 28, 2012

Det rullar på....



Jag köpte bilen när vi bodde i Karon på Phuket i slutet av 2004 och den har rullat på utan större problem sedan dess. Några däcksbyten har det blivit och kamaxelremmen och en annan rem är också utbytta. Lite bucklor och några repor har det blivit under årens lopp. Men ingen vet när och ingen vet hur – som vanligt. AC:n är också rengjord vid några tillfällen och batteriet har jag tvingats byta en gång på de här åtta åren.

Åttaåring i hygglig kondition
Jag har varit noga med serviceintervallerna och från början lät jag Toyotas märkesverkstad svara för servicen. För några år sedan lärde vi känna en bilmekaniker som körde eget hemma i garaget och han har fått ta över ansvaret från märkesverkstaden sedan dess, vilket varit till full belåtenhet för båda parter.
Nu då det var dags för tolvtusenmilaservice visade det sig att han slagit igen verkstaden och i stället säljer fläsk på matmarknaden. Han berättade att han var less på att vara skitig jämt men att han också hade svårt att driva in skulder hos många som inte betalat och gjort rätt för sig.

Det var bara att gilla läget med andra ord och jakten på en ny bilmek har pågått en tid och i dag blev det napp. På morgonen kom han och hämtade bilen och vid två-tiden kom han tillbaka med den, servad och klar och med motorn nytvättad. Hela kalaset gick på 2 900 bath, drygt sexhundra kronor. Som synes så finns det vissa fördelar med att bo här borta.

Söndag, gjorde han servicen på en söndag, kanske någon tänker? Ja, jobbar man inte åt staten eller på bank brukar det inte ha någon större betydelse vilken veckodag det är.  

Inga kommentarer: