söndag, oktober 28, 2012

Håller något på att hända?




Någonting håller kanske på att hända i ankdammen, allt fler journalister och krönikörer börjar efterlysa en öppen debatt om den svenska asyl- och invandringspolitiken. Sprickorna i PK-fasaden börjar nu bli synliga men en del, som Aftonbladets ledarredaktion, kommer säkert, som amen i kyrkan, att hålla sin linje in absurdum. Får man förresten säga kyrka i Sverige numera, det kan ju kopplas till en annan religion än Islam?

Åldersbestämningen har stora brister
Sundsvalls Tidnings Katarina Vikström skrev för några veckor sedan om att många av s k ensamkommande alls inte är barn och att Migrationsverket måste bli bättre på att åldersbestämma ”barnen”. Det blev en livlig debatt utan att ST stängde kommentatorsfältet, som annars brukar vara en av de vanligaste åtgärderna från PK-medias sida.

I Agenda ställde man frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” Invandring ur ett problemorienterat perspektiv har vi inte varit bortskämda med, allra minst från Public Service sida. Detta fick bland annat till följd att Aftonbladets ledarredaktion gick i fullständigt spinn, precis som att det skulle finnas någon gräns hur mycket invandring Sverige tål.  

Marika Forsman är ledarskribent på Smålandsposten skriver i sin senaste ledare bland annat ”att reglerad invandring inte är rasism”. Detta är en självklarhet som knappast behöver påtalas utom i vårt land.

Lotta Gröning
I Norrbottens Kuriren lyder rubriken ”Fanatisk rasistjakt skapar bara nya rasister” i en krönika signerad Lotta Gröning.
Hon skriver bland annat ”Det är nästan tabu att prata invandring i Sverige, trots att integrationen till stora delar har misslyckats. Utlandsfödda bor i segregerade områden där svenskar inte vill bo, många är trångbodda och lever i fattigdom.
Men problemet är den politiska tystnaden. I de läger där fördomar och främlingsfientlighet frodas blir det invandrarna som får skulden för den situation de befinner sig i. Politikerna tar inget ansvar. Inte heller dessa rasistjägare som utnämner Astrid Lindgren och Pippi Långstrump som rasister. Sången "Se svarte Rudolf han dansar" kan vi inte sjunga mer och Tintin skapar enorma problem. Det blir ett löjets skimmer! Tyvärr bidrar de som så gärna vill att Sverige ska vara rasistiskt till att hetsa folkgrupper mot varandra."

Jag tror att SD:s framgångar i de senaste opinionsmätningarna kan till vissa delar spela in här. De hycklande röd-grönröstande journalister har satt rödvinet i vrångstrupen och börjar nu också få ett tryck på sig att vara subjektiva i sin rapportering. Ur led är tiden.

Fortsättning lär följa och jag tror att pudlarna blir fler och fler inför valet 2014.

Inga kommentarer: