torsdag, oktober 11, 2012

Från ankdammen intet nytt…..



Det är väl snart dags att byta namn på Sverige. Absurdistan kanske inte skulle vara helt fel då namnet skulle ha en mycket stark anknytning till mycket av det som de senaste åren utspelat sig i landet.
Kinapuffarnas förpackningar kallades för rasistiska och Tintin har aldrig varit i Kongo om etablissemanget får bestämma. Negerbollar får man inte heller säga (kanske inte heller skriva). Men kroppkakor, vita som de är får man både säga och skriva. Jag försöker känna mig kränkt men lyckas inget bra.

Anhöriginvandring?
Två av landets politiska partier Moderater och Miljöpartister har träffat en överenskommelse om anhöriginvandring i syfte att kortsluta ett tredje parti, Sverige Demokraterna. Man hymlar inte ens om att det var det som var syftet, det säger man rent ut utan att varken rodna eller skämmas. 
   
Miljömupparna Lillemets och Mutt föreslår på fullt allvar, i en motion till Sveriges Riksdag, att statyerna av Karl XII och Gustav II Adolf skall flyttas till en mer undanskymd plats.
Då ärat ditt namn flög.....
En sådan undanskymd plats skulle exempelvis kunna vara en statskyrkogård i någon av de Baltiska staterna där statyerna av våra kungar skulle få göra statyer av Lenin sällskap, enligt herr Mutt.   

De får dock svar på tal av en historiker som först trodde att det var ett skämt. Han menar att dessa båda kungligheter bland annat reflekterar en del av Sveriges moderna historia och att ta bort statyerna skulle vara detsamma som att förneka hur vår historia sett ut.

Miljöpartisaner på g?
Själv tycker jag att miljömupparna borde förpassas till en mer undanskymd plats än Sveriges riksdag. Samtidigt hyllar jag principen att alla skall få uttrycka sina åsikter (hur tokiga de än kan vara). Men jag undrar nog lite över vad det är för människor som röstar på sådana här tomtar.

En senare svensk kung, Carl XI Gustav tvingas ännu en gång till gatlopp i den svenska slaskpressen. Dels på grund av en penningkåt ”konstnärinna” som hävdar att hennes fotomontage är ett konstverk. Själv tycker jag att det luktar vuxenmobbing lång väg och att det borde finnas gränser för vad den kungliga familjens privatliv får utsättas för.

I stort sett samtidigt som fotomontaget offentliggörs så tillkännager Camilla Hönemark att hon, med hjälp av en skriv- och läskunnig person, skrivit sina memoarer, där hon bland annat kommer att ge sin bild av ”romansen” med den svenska monarken. Ytterligare en person med dollartecken i ögonen - det handlar bara om pengar. Sedan kan man ju fundera på om hissen gått ända upp hos denna människa.   

Inga kommentarer: