fredag, januari 20, 2012

Det rullar på…

Dagarna bara försvinner och nu är det snart bara fyra månader innan vi åker till Sverige nästa gång. Det är kul att Christer och Noj har flyttat till Surin för då kan man använda det modersmål man är uppväxt med och slipper engelskan och en knagglig thailändska. På lördagarna brukar vi titta på V75 tillsammans men det var länge sedan man hade anledning att hetsa upp sig framför datorn. Vinsterna lyser med sin frånvaro, men rätt som det är så sitter sjuan och då blir det Big Party som de säger här borta.


Nattliv i Surin
I onsdags åt vi middag på restaurang Sidney tillsammans med Christer, Noj, Denny från Australien och hans fru Kao. Sydney har ett stort utbud av rätter, bra kvalité och bra service men efter inhemska förhållanden är det ganska dyrt. Mätta blev vi och sedan bar det av till ”glädjekvarteren” och kvällen avslutades på Coyote Club, en Go-Go bar där mer eller mindre halvnakna tjejer vickade på höfterna i takt med högljudd musik.
Föga upphetsande om jag får säga det själv, Denny höll faktiskt på att somna.

I går var det nya aktiviteter, då var det nämligen Surin International Folklore Festival som anordnas av Surin Rabajhat University en gång om året sedan 2006. Det var grupper från fjorton länder som skulle visa upp sina folkdräkter och folkdanser från respektive land.
Full fart på scenen
Det var mycket folk och vi hänvisades till en läktare av trä vilket snart visade sig vara ganska obekvämt. Showen skulle, enligt programmet börja klockan 18.00, men det var som vanligt ca en timmes försening och det hela inleddes med att en thailändsk artist underhöll med thailändska sånger av vilket Christer och jag inte förstod mycket. Sedan följdes det upp med något epos från Thailands historia där ensemblen bestod av hundratalet svartklädda artister men det hela slutade med att det blev ljusare tider symboliserat av ljust klädda skönheter som dansade bort de mörka krafterna.
Därefter var det dags för högtidliga tal av höga potentater som Surins guvernör med flera. Det delades också ut utmärkelser till olika personer för lovvärda insatser inom olika områden. När detta var klart presenterades de deltagande länderna genom en flaggceremoni.

Folklore Festival i Surin
Därefter skulle den egentliga showen börja men då hade vi fått nog av träsmaken och vi åkte istället in till stan och tog en öl på en bar innan vi gjorde kväll.
Dagen och kvällen kommer till största delen att nyttjas för studier av startlistor mm till V75-travet på Bergsåker i morgon.
Det är fullt upp hela tiden och jag beundrar alla som har tid att arbeta.

Inga kommentarer: