måndag, januari 02, 2012

Så har då det nya året börjat...


Ett lyckat fyrverkeri
Så har vi då lagt jul- och nyårsfirandet bakom oss för den här gången. Zippo har inte haft det alltför roligt sistlidna helg med alla fyrverkerier som briserat i namn av det nya året. Normalt ligger han ute på nätterna men nu har han fått ligga inne när det varit som värst. Men när vi gått ut så kaxar han upp sig och följer med men han håller sig i mycket nära anslutning till mig eller Yaya.

Ett mindre lyckat fyrverkeri
Det är vinter i Thailand nu och klimatet skiljer sig markant mellan södra och norra Thailand. I de södra delarna är det högsäsong för turismen medan flera av de norra och nordöstra delarna drabbats av kyla. Själva har vi väl klarat oss ganska bra och lägre temperaturer än 18, 19 grader har vi ännu inte upplevt den här säsongen. Men på andra håll har temperaturen varit nere mot nollstrecket och det har rapporterats om folk som fruset ihjäl. Här lider man inte av den politiska korrektheten som svensk media hemsökts av och man undanhåller eller förtiger ingenting. Är det en farang som somnat i fyllan på väg mellan hus och dass och fruset ihjäl ute i någon by så skriver man det. Thailändare i allmänhet kanske till och med upplever det som en självsanering inom ett inte alltför attraktivt klientel som för det mesta befinner sig i dimman.

Zippo är inte imponerad.


Även här i Surin klär man sig efter förhållandena och det vimlar av påbyltade varelser på väg till jobb, skola eller andra aktiviteter på morgonen. Ingen, och då menar jag ingen, bryr sig om hur de ser ut. Man blandar rutigt, randigt och blommigt i världens alla färger hur som helst. En orgie i smaklöshet sett ur en västerlännings ögon. Men vem bryr sig? Man slipper frysa och det är det som det handlar om och ingen uppvisning i trendigt klädmode. 


Till och med hundarna byltas på, men jag är tveksam till behovet av att ikläda hundarna T-shirts. Jag tycker mig till och med känna att flera av dem känner sig generade i denna klädsel när man tittar på dem. 
Men tiden rullar på och snart är det varmare igen.

Inga kommentarer: