tisdag, januari 17, 2012

"Svensk" terrorist gripen i Bangkok....

Foto: Surapol Promsaka Na Sakolnakorn
Det har väl inte undgått många hemma i Sverige att en svensk medborgare, med libanesisk bakgrund, har häktats i Bangkok. ”Svensken”, som vad jag kan förstå utvandrade från Sverige för många år sedan, verkar vara aktiv i ”konstgödselbranschen”. Enligt Thailändsk media har han erkänt kopplingen och uppgivet adressen till ett förråd med kemikalier som brukar användas av terrorister för att tillverka bomber. The Nation rapporterar att myndigheterna beslagtagit tonvis med ammoniumnitrat och karbamid i förrådet. Man uppger även att ytterligare en misstänkt lyckats lämna landet. Det är ännu oklart om var man avsett att ställa till med ett blodbad men den häktade ”svensken” uppges ha uppgivet att kemikalierna inte var avsedda att användas i Bangkok utan i ett annat land.
Det uppges också att företrädare för terrororganisationen Hizbollah dementerat att ”svensken” skulle tillhöra organisationen. 
Sverige har blivit ett tillhåll och fristad för alla typer av extremister, terrorister och kriminella där myndigheterna helt har tappat kontrollen. Man undrar ju hur en libanes med dubbelt medborgarskap som, enligt uppgifter i media, flyttade hem till Libanon för tio år sedan fortfarande kan vara svensk medborgare.
Som framgår av bilden så hymlar man inte i Thailand med någon vitpixling av foton då förövarna är muslimer, som den svenska slaskpressen undantagslöst gör.

Källa: The Nation, Bangkok Post

Inga kommentarer: