tisdag, januari 03, 2012

Lite hjälp på vägen .....


Surt sa räven...
Det verkar inte bli någon ordning i Socialdemokraterna. Opinionssiffrorna ligger i botten, liksom förtroendet för partiledaren Håkan Juholt. Som om det inte skulle räcka så fortsätter krypskyttet internt inom partiet, nu senast då den gamla kommunisten, Ylva Johansson lägger av en bredsida på sin blogg. Knappast i annat syfte att undergräva Juholsts ställning som ledare för partiet och en ljuvlig liten hämnd för att han sparkade henne ur partiets verkställande utskott.
Har säker haft trevligare julhelger
Hon skriver ” vi måste inse att det är partiet självt och vår partiledare som har ställt till det och försatt oss i detta oerhört allvarliga läge där vi nu befinner oss inför det nya året”.
Jag har inte alls samma uppfattning, Jag anser att det här förfallet började långt tidigare. Valet av Mona Sahlin till partiledare var ett oförlåtligt misstag, vilket vi ser konsekvenserna av i dag. Under i stort sett hela hennes tid som partiordförande minskades stödet bland väljarna. Man förlorade arbetslinjen till motståndarna och uppfattades som ett parti som bara drev bidragsfrågor. Göran Persson har också bidragit till utvecklingen och det minskade förtroendet för partiet då han ”lånade” pensionärernas pengar och underlät att betala tillbaka.
Att skylla dagens situation på Håkan Juholt är inte bara löjligt, det är också naivt och okunnigt.
Vart tog pensionärernas pengar vägen?
Nu använder man sig av en Sovjetmodell när det gäller att utse ledaren för det här partiet i syfte att framstå enade. Jag är långt ifrån säker på att kongressen skulle valt Juholt vid en öppen omröstning. Men man gör allt för att inte skylta med de besvärande fraktionsstriderna inför öppen ridå.

Juholt är inte felfri men han är definitivt inte ensam ansvarig att forma partiets politik. Jag bara undrar, hur ser Socialdemokraternas politik ut? Det är hög tid att väljarna får ta del av den.
För Juholt gäller i första hand att han måste veta vad han talar om och inte slänga ur sig lösa klyschor som saknar täckning.

För socialdemokraterna gäller inte att hitta nya källor till skatteinkomster. Det gäller i stället att se till att skatteintäkterna används på rätt sätt. Det är fortfarande vård, skola, omsorg som gäller. Klarar man inte det finns ingen anledning att tillåta en fortsättning av den sanslösa massinvandringen som Sverige nu är ensam om i hela Europa.

Förfallets inledning?
Man måste pröva nya vägar och ompröva det gamla. Många har sagt att ”politik är att våga”.
Det är ju allmänt känt att den svenska integrations- och invandringspolitiken har havererat fullständigt. Den här frågan kommer att ha mycket stor, kanske avgörande betydelse för valutgången 2014.

Jag tycker därför att partiet borde tillsätta en grupp som arbetar med t ex följande frågor.
  • Hur länge skall vi acceptera bilbränder, nedbrunna skolor och stenkastning på polis och räddningstjänst?
  • Hur länge skall vi acceptera att en stor grupp illegala invandrare befinner sig olagligt inom landets gränser?
  • Hur länge skall vi acceptera att man på väldigt lösa boliner beviljar permanenta uppehållstillstånd och svenska medborgarskap utan att de sökande är identifierade? 
  • Hur länge skall vi acceptera att den svenska välfärden successivt skärs ned till förmån för s k ensamkommande med flera, utan några som helst identitetshandlingar? Som nu senast i Älvdalen där tre fritidsgårdar stängs för att kunna öppna boenden för ensamkommande med dygnet runt service.
  • Hur länge skall vi acceptera den negativa utvecklingen i den svenska grundskolan?   
  • Hur länge skall vi acceptera att analfabeter från Mellan Östern och Norra Afrika kommer hit och försörjs av skattebetalarna år efter år utan att överhuvudtaget försöka lära sig svenska eller söka ett arbete?
  • Hur länge skall vi stillatigande acceptera den importerade grova organiserade brottsligheten till vårt land?
  • Hur länge kommer de svenska ungdomarna att acceptera att bostäder i första hand tilldelas asylsökande och flyktingar.

Ja här finns det mycket att ta tag i. Rätt gjort är det här ett säkert kort. Utred, skapa en plan, erkänn att ni tidigare gjort fel och informera sedan vad socialdemokraterna vill och vad de står för.
Framför allt se till att det blir legalt att diskutera/debattera dessa frågor utan att bli kallade rasister eller främlingsfientliga.

Läs gärna mitt blogginlägg från den 27 mars 2011,med kommentarer till valet av Juholt som partiledare. Ganska träffande om jag får säga det själv.  

Inga kommentarer: