onsdag, januari 04, 2012

Man kan bli trött för mindre....


När man inte känner sig fullt frisk blir man lätt irriterad på saker som inte fungerar. Det har varit en hel del av den varan på slutet. Skrivaren har slutat fungera på grund av att en behållare för överskottsbläck är full, en av lamporna på grindstolparna har slocknat och TV-decoden tycktes ha råkat ut för något som kan liknas vid en stroke. Det var ingenting som fungerade, kanalerna och kanalinformationerna hade helt tappat kontakten med varandra, kanalväljaren funkade inte, ja det mesta var skit. Men i lördags skulle det lösas när Christer var här, två skarpa hjärnor i samarbete mot en sketen decoder, en skrattmatch. Vi höll nog på i två timmar, prövade det mesta (minst tre gånger), tog ur kortet, stängde av och satte på strömmen men den var i stort sett hjärndöd. 
Igår nedlät vi oss att kontakta operatören som rekommenderade oss att dra ur strömförsörjningskabeln till decoden. Det var med skammens rodnad på kinderna som jag följde omstarten och till slut kunde konstatera att det fungerade igen. Ibland blir det feltänk.
Lampan på den ena grindstolpen saknar ström och av den anledningen går den inte att tända. Detta beror i sin tur på att killarna som fixade grinden för några månader sedan lyckades bränna av kabeln med svetslågan. Nu är det bara att hoppas att det går att dra en ny kabel i röret mellan de båda stolparna. Elektriker är kontaktad och han kommer när han får tid.
Skrivaren är inlämnad för utbyte av behållaren för överblivet bläck men det kändes lite osäkert då jag lämnade verkstaden. Hade han verkligen förstått problemet? Det lär väl visa sig då han lovade att höra av sig under eftermiddagen/kvällen.
Jag blir inte förvånad om jag måste köpa en ny skrivare, inte det minsta.

Inga kommentarer: