onsdag, november 14, 2012

Opinionsmätning i veckan....



I måndags redovisades Aftonbladets/United Minds opinionsmätning och där framgick bland annat att Sverigedemokraterna gått framåt med 1,3 procentenheter och landar nu på 11,2 procentenheter. Med det resultatet är man nu det tredje största partiet i Sveriges riksdag.
Normalt brukar media redovisa de olika opinionsmätningarna men jag har inte kunnat hitta resultatet av denna undersökning annat än i Aftonbladet. 
PK-media upphör aldrig att förvåna - eller kanske inte. 
På Aftonbladet har man svårt att förstå vad som ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar och dristar sig till några svårbegripliga analyser. Jag tror att det är betydligt enklare än så. 
Svenska folket har fått nog, svårare än så är det inte.

Efter en föreläsning på Stockholms universitet förra veckan fick vår statsminister frågor om hur han bemöter Sverigedemokraterna. Han sa då bland annat partiet till stor del stöds av människor ”som lyssnar till djungeltrummorna på internet” och inte riktigt lever i samma värld som de flesta av oss andra.

Jag vill nog i stället hävda att statsministern, övriga politiker i sjuklövern och den svenska journalistkåren definitivt inte lever i samma värld som en mycket stor del av den svenska befolkningen.

Nu börjar enigheten också rämna och många lokalpolitiker sätter ned klackarna och säger ”nu får det vara nog”.

Inga kommentarer: