lördag, november 22, 2008

Nya bomber i Bangkok

I natt small det igen, åtta demonstranter skadades varav en svårt. För några dagar sedan genomfördes en bombattack där en person dödades och fler än 20 skadades.

Nattens explosion inträffade vid en vägspärr utanför regeringskansliet. Vägspärren hade satts upp av regeringskritiska element tillhörande ”Folkalliansen för demokrati” PAD

Nu anklagas regeringen för att ligga bakom bombdåden och PAD:s ledare har uppmanat till ett protestmöte idag.
Regeringen, å sin sida, förnekar all inblandning och hänvisar till pågående polisutredningar.

Det är nästan ironiskt att oppositionspartiet antagit namnet ”Folkalliansen för demokrati” eftersom deras mål är att avskaffa eller begränsa demokratin i landet genom att bara låta en del av parlamentsledamöterna utses vid allmänna val. Hur resten skall utses har jag inte riktigt fått klart för mig men den delen skall enligt PAD:s uppfattning bestå av högt uppsatta personer främst från Bangkok och andra rika povinser.

PAD har samlat monarkiföreträdare och folk från den traditionella eliten i Bangkok medan regeringen har ett starkt stöd från folk på landsbygden.
Vad jag kan förstå så är Pad chanslösa på att komma i majoritetsställning med nuvarande ordning då det gäller de allmänna valen. Oavsett hur många omval man tvingar fram så kommer det parti som företräder lansbygdsbefolkningen att vinna.

Jag undrar också hur motståndare till regeringen tillåts sätta upp vägspärrar, bryta el- och vattenförsörjning till regeringsbyggnaderna utan att det verkar hända något.

Inga kommentarer: