tisdag, november 25, 2008

Det blir bara värre....

Nu börjar det spåra ur riktigt ordentligt. Myndigheterna verkar ha tappat greppet fullständigt. Men jag har förståelse för att regeringen har problem då försvarsmakten lever ett eget liv och inte tar några order från den folkvalda ledningen.

Ikväll har den internationella flygplatsen, Suvarnabhumi, i Bangkok stormats av regeringsmotståndarna. Hundratals demonstranter trängde sig in i terminalbyggnaden och nu har trafiken stoppats och flygplatsen stängts tills vidare.

PAD:s ledare, Sondhi Limthongul, uppger att anledningen till att man stormat flygplatsen är att Thailands premiärminister, Somchai Wongsawat skall landa ikväll efter ett statsbesök i Peru. Han säger vidare (på fullt allvar) att man försökt pressa regeringen och försökt få premiärministern att avgå under lång tid utan att det hänt något. Nu vill man visa resten av världen vilka problem man brottas med i Thailand. Han tycker tydligen att det är ett problem att en folkvald regering vägrar avgå när gatans parlament så har beslutat. Råg i ryggen får han naturligtvis av det inte tas till kraftåtgärder för att få slut på eländet.

Man tror ju inte att det är sant, var tror han att han kan få stöd i den demokratiska världen?

Jag har nu sett att Svenska tidningar har börjat uppfatta vad som händer här borta men det är dåligt med politiska analyser och kommentarer. Det verkar mest vara hänvisningar till internationella reportagebyråer, typ Reuter, AFP, m fl samt en massa sakfel.

Inga kommentarer: