fredag, november 28, 2008

Lugnet före stormen?

Det har varit en lugn natt även om ryktena surrar. Man får en känsla av att media har blivit mer kritiska till PAD:s agerande under det sista dygnet och att stödet har minskat för demonstranterna.
Man är naturligtvis medveten om att situationen skadar Thailands anseende utomlands och att ekonomin påverkas negativt av störningarna inom turistnäringen.
Det skulle vara intressant att få en information om hur aktionerna finansieras, eftersom det måste kosta en del att ha alla dessa människor engagerade månad efter månad.

Båda sidor har nu intagit sina positioner och ingen verkar ge vika. Undantagstillstånd är proklamerat och polisen har beordrats att avhysa demonstranterna från Don Muang och Suvarnabhumi.
Demonstranterna å sin sida nekar hårdnackat till att lämna de ockuperade områdena. En hög ledare för PAD, Chamlong Srimuang, har uttalat att om ledarna för demonstrationerna arresteras så finns både en och två nivåer av nya ledare i reserv. Skulle även de arresteras finns ingen som längre kan styra massorna, sa han.
Polisen har sagt att målsättningen är att situationen skall lösas utan våld. Det låter bra men när man ser de barrikader som demonstranterna byggt upp undrar man hur det skall gå till.
Regeringen har också lovat att Suvarnabhumi skall öppnas under lördagen, vilket återstår att se.
I stort sett hela landet avvaktar nu vad som skall hända och många undrar när kungen kommer att säga sitt.

Själv åker jag hem till Yayas by för att delta i en fest i helgen så det blir ingen mer rapportering före helgen. Beroende på utvecklingen återkommer jag på söndag.
Mina källor har varit The Nation och Bangkok Post varifrån bilderna även är hämtade.

Inga kommentarer: