onsdag, november 26, 2008

Kaos i Bangkok

Bangkok blir mer och mer en stad i kaos. PAD har tillstånd till fredliga demonstrationer men det har nu spårat ur fullständigt. Det är mer eller mindre anarki som råder. Under morgonen har fyra bomber expolderat på olika håll i Bangkok
Flygplatsen är fortfarande stängd. Enligt Bangkok Post är det ca 1500 passagerare som inte kommer iväg och de har inte heller möjlighet att återvända till Bangkok. Flera flygbolag har ställt in onsdagens avgångar.
Den tillförordnade premierministern Chaovarat Charnveerakul har uppmanat polisledning och försvarsmakt att ta kontroll över situationen och rensa upp på flygplatsen så att den kan börja fungera igen. Nu återstår att se om regeringens order genomförs.

Demonstranterna har också angripit MC-taxiförare med röda huvudbonader dels med skjutvapen dels med påkar och armeringsjärn. Man har också satt eld på flera av deras motorcyklar.

Den som är intresserad av videoklipp från PAD:s "fredliga demonstrationer" kan klicka på nedanstående länk.

http://www.nationmultimedia.com/specials/nationvdo/showvdo.php?id=1650&name=News&cateid=13

När man ser dessa bilder har man svårt att sammanknippa Thailand med "Leendets Land" och Amazing Thailand.

Premiärministern beräknas anlända till thailand under kvällen efter besöket i Peru. Enligt uppgifter i media kommer han att landa på ett militärt flyfält. Fortsättning lär följa samtidigt som Thailand förlorar anseende i omvärlden.

Inga kommentarer: