torsdag, november 27, 2008

Oklart när regeringssamanträdet kan starta

I The Nations nätupplaga kan man nu läsa att ett av flygplanet som skulle flyga några av ministrarna till Chang Mai och det planerade regeringssammanträdet där, tvingats återvända till Bankok. Efter ca 30 minuters flygning beslöt piloten att vända tillbaka och genomföra en nödlandning på en flygbas utanför Bangkok. Orsaken till att planet vände sägs vara ett motorproblem.
Ministrarna fick därefter gå ombord på ett annat plan för att försöka ta sig till Chang Mai.

Det framgår vidare att flera ministrar missat avgången till Chang Mai på grund av att de suttit fast i trafiken på Phaholyothin Road.

Om jag förstått det hela rätt så skall nu alla ministrar vara på väg mot Chang Mai och regeringssammanträdet.

I Bangkok Post har den regeringsvänliga gruppen Front for Democracy Against Dictatorship (UDD), d v s de som är klädda i röda skjortor, uttalat att man själva är beredda att driva ut demonstranterna från flygplatsen om inte polis och militär gör vad som förväntas av dem.

Regeringspartiet har också skärpt tonen när det gäller polisens och militärens undergivenhet mot den lagstridiga ockupationen av flygplatsen. People Power Party (PPP) MP Jatuporn Prophan sa att om inte polis och försvarsmakt samarbetar med regeringen när det gäller att avhysa demonstranterna från Suvarnabhumi flygplats så bör polis- och arméchef ta sig en funderare över sina roller.

Inga kommentarer: