fredag, november 07, 2008

Födelsedagskalas med komplikationer

Yaya fyllde år i måndags och dagen till ära så hade vi beställt bord och förbeställt vissa rätter på vår favoritrestaurang. Restaurangbesöket blev inte riktigt vad vi hoppats. Dels var inte bordet dukat då vi kom dels blev vi inte informerade om att kycklingfiléerna var slut och att man därför skickat en person för att inhandla färska filéer.
Jag och Rem hade beställt kycklingstek, en rätt som vi vet att den här restaurangen är duktig på. Yaya och flickorna fick in sin mat, lite blandade rätter, medans Rem och jag blev allt hungrigare.
Efter ca tio minuter frågade jag om man åkt till grannstaden för att hämta kycklingarna. Då, ca 20-25 minuter efter det att vi kommit fick vi veta att de inte haft någon kyckling när vi beställde och därför skickat en anställd för att handla. Det hör också till saken att när vi anlände så startade ett riktigt monsunregn vilket ytterligare försvårade leveransen då fortskaffningsmedlet var motorcykel.
Ca 10 minuter senare kommer en dyngsur tjej fram till bordet och meddelar att hon varit på tre ställen och att kycklingarna var slut överallt. Jag tror inte hon var riktigt ärlig utan att hon tappade intresset i takt med att hon blivit blötare och blötare.

Yaya ringde upp ägarinnan, som inte var på restaurangen, hon hann dock inte säga så mycket innan batteriet i mobilen la av. Men det nog mindre än tio minuter så var ägarinnan på plats, trots att hon hade stått i duschen då Yaya ringde.
Hon beklagade det inträffade och erbjöd fläskstek i stället men vi tackade nej och åkte hem och fixade lite käk hemma istället.
Den blöta flickstackaren fick veta att hon levde. Det hörde vi genom restaurangens köksfönster då vi var på väg därifrån. Så går det till här.

Inga kommentarer: