tisdag, november 18, 2008

Lite blandat från ankdammen

Det är kul att läsa på webben om det som händer där hemma.

Under hösten har tydligen bensinpriset "rasat" från 14,09 till 10,89, men billigare än så lär det inte bli enligt Motormännen. Orsaken är tydligen de stundande skattehöjningarna.

Här, i Thailand, har priset på diesel minskat från 42 bath/liter till 22,65 bath/liter. Priset har nästan halverats på några månader. Då kan man verkligen tala om ett ras.

Med tanke på att priset på råolja har sjunkit från ca 150 dollar/fat till under 60 dollar/fat verkar det vara en rimlig utveckling. Men icke i Sverige, där skall medborgarna hudflängas i vanlig ordning.
Där passar man naturligtvis på att höja skatten på bränslet när råoljepriset nått bottennivåer. Är det någon som tror att skatten sänks nästa gång råoljepriset slår nya rekord? Nope!

Anders Borg har utsetts till den fjärde bästa finansministern inom EU av Financial Times (trots hårlängd och örhänge). Jag kan bara inte låta bli att fundera över var Bosse Ringholm skulle ha hamnat om finanskrisen drabbar världen då han var ansvarig för rikets finanser.
Man kan ju bli mörkrädd för mindre.

I dagens SVD kan man läsa att Moderaterna föreslår att det skall införas nationella tävlingar i rättstavning för skolelever, à la amerikanska Spelling Bee. Partiet vill också tillsätta en kommission med uppdrag att stimulera talanger. Även duktiga lärare ska kunna få bonus.
Ja, det var väl på tiden att nå’n vaknar när det gäller kunskap och kompetens i den Svenska skolan.

Inga kommentarer: