tisdag, oktober 25, 2011

Fortsatta problem Bangkok....


Problemen med översvämningarna fortsätter och Bangkok är väldigt drabbat då skyddsvallarna har brustit på flera ställen. På TV kan man se människor vadande i meterhögt vatten och räddningspersonal som med båtar evakuerar människor från bostäder och drabbade sjukhus. Många har valt att parkera sina bilar på de expressvägar som byggts ovanför de vanliga vägarna vilket gjort att framkomligheten är nedsatt. Man har också tvingats stänga flygplatsen Don Muang vilket gjort att inrikesflyget drabbats hårt.
Så här såg det ut i söndags
Många industrier har drabbats hårt och många människor har mist jobben då fabrikerna tvingats stänga.
Man räknar med att kulmen nås den här veckan och att de sedan kommer att vända under förutsättning att det inte börjar regna igen. En stor anledning till att katastrofen har fått en sådan omfattning beror mycket på den skövling av skogen som skett i de norra delarna av landet. Det är förbjudet att avverka och privatpersoner får inte köpa eller inneha motorsågar. Men med den utbredda korruptionen så avverkas det ändå. Virket är väldigt dyrt i Thailand så många är beredda att ta de risker det innebär att åka dit.
Hos oss är det lugna gatan nu och allt vatten har sjunkit undan. Själv har jag införskaffat ett par stövlar med höga skaft. Jag vet inte om de är av plast eller gummi men de luktar så man kan inte ha dem inomhus.

Inga kommentarer: