måndag, oktober 17, 2011

Nya erfarenheter...


I går blev jag riktigt orolig när vattnet stod 15 cm upp på husgrunden. 15 cm till och vi skulle ha vattnet inne i huset. Jag började ifrågasätta om vi inte skulle bunkra upp med sandsäckar för säkerhets skull. Nä, det behövdes nog inte, det var ju ingen annan som gjort det. Det är lite av den thailändska mentaliteten när den är som sämst – varför ta egna alternativ?
Bättre förekomma än förekommas
Jag kan ju vara lite tjurig ibland och till slut var vi överens och då gick det med en väldans fart och på en dryg timme hade vi säckarna på plats. Det var vänner och bekanta som ställde upp trots att regnet öste ner. Senare på kvällen avtog regnet och i dag på morgonen är det uppehåll och nivån är något lägre än sent i går kväll.
Mitt initiativ med sandsäckarna följdes av andra boende på gatan så nu är vi några stycken som garderat oss om det värsta skulle inträffa.
Det förekommer inga väderprognoser med kartor och liknande på TV så man får ta det som det kommer, men tydligen hade man sagt något på radion om att det skulle komma mycket regn i bland annat vår provins.

Inga kommentarer: