tisdag, oktober 04, 2011

Man försöker ju vara uppdaterad på väsentligheter....



Jag försöker hela tiden hålla mig ajour med vad som händer i Sverige. Det gör jag främst genom att läsa tidningarna på nätet. Internets skapande måste nog vara en av de händelser som förändrat världen på ett av de mest avgörande och positiva sätt.
Bland mycket annat därhemma ser jag nu att politikerna har fullt upp med att underhålla befolkningen.
Fyra som skall bli två?
Inom Vänsterpartiet pågår arbetet med att utse ny(a) ledare efter tågmästaren och man behöver väl knappast vara någon Einstein för att inse att det sannolikt blir ett delat ledarskap. Kul är det i alla fall och det blir speciellt intressant att se vem av de två kvinnorna, Rossana Dinamarca och Ulla Andersson som drar det längsta strået. Numera är det ju så på arbetsmarknaden i Sverige, att när två sökande är lika kompetenta skall jobbet gå till den som har en annan etnisk bakgrund. Som sagt, det blir intressant.
Tomten kom tidigt i år

Kris(t)demokraterna bidrar också till underhållningen då Mats Odell tillkännagivit att han är beredd att ställa upp som ny partiledare för Kris(t)demokraterna. Förnyelse, föryngring eller hur tänker karln? Göran Hägglund säger att han ”välkomnar beskedet”. I en TT-kommentar säger han också följande om Odell ”Nej, jag har ingenting att säga om det. Men han har ju varit aktiv i politiken länge, är förhållandevis välkänd och han kommer säkert att få tillfälle att berätta om hur han tänker.” Sug på den smällkaramellen. Odell å sin sida uttalade på en presskonferens apropå sin ålder ”Ungdom är en övergående egenskap”.
Marcus Birro tappade helt markkontakten och anmälde också sitt intresse vilket fick till följd att han fick kicken från TV4:s Kvällsöppet trots att han snabbt drog tillbaks sin kandidatur. TV4 tror inte att han kan bedriva objektiv journalistik efter detta.
Man gapar av häpnad, hur många subjektiva journalister har man inte sedan tidigare och skulle SVT agera likadant så blev det ganska folktomt på Aktuellt- och Rapportredaktionerna. Håjaja!

Bakläxa eller kaos i partiet?
Sossarna Juholt och Weidelich ville inte vara sämre än någon annan, då det gäller att roa folket, så de lade fram ett oförankrat skuggbudgetförslag som sågades av partiets vänsterfalang. I vanlig ordning hade man läckt detaljer till media så i stort sett var hela förslaget offentligt i förväg. Herrar Juholt och Weidelich tvingades sedan under förnedrande former att offentligt ta tillbaka det mesta och dessutom sedan hävda att man inte gjort det.
Alltid redo

Medan detta pågår i Sverige så har vår motvillige Monark tillsammans med maka besökt Saudiarabien för att förläna Kung Abdullha en utmärkelse, inte från Sverige utan från den internationella scoutrörelsen (World Scout Foundation) där kungen är hedersordförande, vilket rört upp känslorna där hemma. Är det någon som tror att det har var ett plötsligt infall från kungens sida? Naturligtvis inte, allt kungen företar sig utomlands sker i nära samarbete med UD och regeringen. De vargar (med tanke på scouterna) som nu ylar värst är i första hand motståndare till kungahuset, vänstervridna journalister, mångfaldsdebattörer (i Sverige kan man försörja sig som sådana) och några få proffstyckare som har lätt att få plats i media.
Man bara undrar, var är proportionerna?   
    


Inga kommentarer: