onsdag, oktober 12, 2011

Dimman tätnar och snart går någon på grund.....

Nu kommer nya uppgifter fram löpande, som om de är sanna, kommer att göra det mer eller mindre omöjligt för herr Juholt att sitta kvar som ordförande för Socialdemokraterna, hur lukrativt han än må tycka att det kan vara.

Hans assistent,  Peter Cervin, uppger nu att Juholt var informerad om vilka regler som gällde beträffande ”bostadsbidraget” innan den senaste ansökan skickades in. Trots detta hamnade krysset i fel ruta, möjligen beroende på att Juholt hade fel glasögon på sig. Cervin har sedan gått under jorden då han uppges lida av blyghet inför media.

Än allvarligare är uppgifterna att Juholt först lämnade klartecken till Justitieutskottets ordförande Morgan Johansson, att ställa sig bakom Ilmar Reepalus (kommunalråd i gangsterstaden Malmö) förslag om att nyblivna svenska medborgare ska kunna fråntas medborgarskapet och utvisas om de begår grova brott, men sedan tvärvände och tog kraftigt avstånd från förslaget då kritiken kom från det politiskt korrekta etablissemanget. Det låg nog lite för nära Sverige Demokraternas uppfattning kan man förmoda

Och han sade; kommen till mig
Detta har sedan, enligt Expressen, bekräftats av den socialdemokratiska riksdagsledamoten Maryam Yazdanfar.
Om namnet låter bekant så kan det bero på att det var denna Maryam Yazdanfar som i våras fick sparken från uppdraget som ordförande i civilutskottet, av Håkan Juholt trots att hon var mammaledig. Ett beslut som då fick mycket kritik och som Juholt valde att inte kommentera. Det känns i dag lite som betalt för gammal ost.

Att nyblivna svenska medborgare ska kunna fråntas medborgarskapet och utvisas om de begår grova brott är väl ett alldeles utmärkt förslag men det är väl ännu bättre att man får kvalificera sig för ett svenskt medborgarskap och intill dess att man gjort det så tilldelas man ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i landet, vad skulle det vara för fel med det?

Avslutningsvis är det väl tragiskt nog bara att konstatera att kompromissförslaget Juholt inte blev den frälsare som partifolket hade förhoppningar om.

Inga kommentarer: