måndag, oktober 10, 2011

Översvämningar....


Bankomat out of order
Regnet har öst ner i månader och de flesta vattendrag är mer eller mindre översvämmade. Värst är det i de centrala och norra delarna av landet. Stora delar har legat under vatten sedan i mitten av juli och omfattningen beskrivs som de värsta översvämningarna på 50 år och nära trehundra människor har omkommit i vattenmassorna. Risfält är förstörda, boskap har fått nödslaktas och de ekonomiska skadorna är omöjliga att överblicka.
En gata i Ayutthaya
En av de värst drabbade provinserna är Ayuthaya som ligger ca 80 km norr om Bangkok. Strax utanför provinshuvudstaden ligger Rojana Industrial Park som nog kan betecknas som Thailands industriella nav med upp emot 200 fabriker. Där uppges nu vattennivån stigit med över fem meter och de flesta fabrikerna har fått stänga. Även i norra och södra thailand har man drabbats hårt medan nordöstra delen av landet klarat sig förhållandevis bra.
Under den senaste veckan har vattenmassorna nått Bangkok och Chao Phraya River har stigit över alla breddar och folk har fått evakuerats. Då man befarar att vattennivån kommer att stiga ytterligare förbereder man fler evakueringar i nuläget.
Vår gata i Surin i dag
Thailands premiärminister har på grund av läget i landet beslutat inställa planerade resor till Malaysia och Singapore.
Anledningen till att Surinprovinsen klarat undan några större skador beror sannolikt på att det inte rinner några större vattendrag genom landskapet. Men så fort det börjar regna så översvämmas låglänta områden och gator där avloppen inte klarar av att ta undan vattenmassorna.
I dag har det regnat flera timmar och vattnet på gatan når nästan upp till knäna.

Inga kommentarer: