tisdag, oktober 11, 2011

Mera ved på brasan....


Nu har det blåst upp till styv kuling och i spåren på ovädret dyker det upp nya krypskyttar som tar över Lena Mellins roll och som nu siktar in sig på Håkan Ljugholt, som han numera kallas.
Lotta Gröning ger tillbaks för gamla oförrätter och skriver i sin krönika i Expressen, bland annat
”Hur skall socialdemokratin resa sig? Nytt folk och personval kanske är den enda lösningen. Den gamla makteliten måste bort oavsett om de är för eller mot Juholt. Det är sjukt att socialdemokratin har en LO-ordförande som inte kan användas på grund av sitt dåliga rykte”. Håhåjaja, tack för senast, men den satt klockrent!
Hon fortsätter ” En sak är säker i det uppkomna läget, det är inte partiet man bryr sig om utan makten. Maktkampen inom partiet gör att ledningen tappar alla proportioner (inget nytt under solen alltså, (min anm)) . Det är bedrövligt att socialdemokratin mår så dåligt. Det är bedrövligt att partiet tappat trovärdigheten i alla sina kärnfrågor. Det värsta är nog att ingen enighet finns utan att två läger slåss och som håller på att ta livet av en folkrörelse.
Hur kunde det bli så här?” Frågar sig alltså Lotta Gröning.

Tappat trovärdigheten i sina kärnfrågor? Vadå kärnfrågor, menar människan de ideal som försvann på 70- och 80-talen eller vad syftar hon på? Nu handlar det ju bara om att blöta och sticka upp fingret och känna vartåt vinden blåser och utifrån vindriktningen försöka attrahera så många grupper som möjligt för att få så många röster som möjligt. Många invandrare och hbt-personer sväljer nog betet men pensionärerna har fått nog, det såg Göran Persson till.
Det finns bara två partier idag som värnar sina kärnfrågor och det är folkpartiet som driver skolfrågorna och Sverigedemokraterna som kämpar för en förändrad invandrings- och integrationspolitik. Ok, nu var jag lite taskig, Socialdemokraterna kämpar ju med sin bidragslinje. Sorry.

Inga kommentarer: