onsdag, oktober 19, 2011

Utvisningen som inte blev av....


Jag skäms fortfarande på grund av att det måste till ett beslut i Europadomstolen för att den gamla damen inte skulle utvisas i går. Aftonbladet passade också på och försöka ta några billiga poäng genom att i en klick-omröstning ställa frågan ”Har det blivit för svårt att få stanna i Sverige?” Men där sket man i det blå skåpet då 62 % av drygt 18 000 som klickat svarade nej. I själva verket så är det alldeles för lätt att få uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap.
Det finns heller inga skäl att ändra lagen i det här avseendet vilket clownen Billström skall ha en eloge för då anser att det skulle bli för dyrt. Det är bättre att använda sunt förnuft, vilket tycks vara en bristvara inom migrationsområdet.
Man bör också förhålla sig skeptisk mot den här typen av mediala snyfthistorier då det i flertalet fall handlar om vinklingar och lögner. Ett färskt exempel är den så kallade elvaåringen som avvisades från ett tåg för några månader sedan och där det framdeles visade sig att hon var i 17-18 årsåldern och att tågmästaren inte gjort något fel. Trots detta så fortsätter media att kalla henne för elvaåringen.

Inga kommentarer: